elzett elzett zárszaküzlet  1035 Budapest, Kerék u. 4.
  06 1 250 1471
 
  info@biztonsagtechnika.hu
TERMÉKEINK
webáruház

A zárbetéteinket különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:
http://citylock.hu/sct/412570/Zarbetet

Zárbetét

A mai korszerű hengerzárbetétek az első védelmi vonalat jelentik a vagyonbiztosításban. Hiába egy többpontos ajtózár vagy egy nagy teherbírású hevederzár, ha a zárbetét könnyen feltörhető, kinyitható. A zárbetét feladata a kulcs azonosítása, és egyezés esetén a nyitási művelet megengedése. Feltörése, kifúrása vagy maghúzása ellen a gyártók különféle technikai megoldásokkal erősítették meg a belső szerkezetet, hogy a zárbetét megfeleljen a betörés elleni védelemnek.

Amikor zárbetétet választ, mérlegelje az Ön által elvárt biztonsági szempontokat. Hogy segítsük döntését, a hengerzárbetéteket biztonsági besorolásuk szerint jellemezzük:

Fúrás védett hengerzárbetét:

A hengerzárbetétek felfúrásakor a belső alkatrészeket roncsolják, és így teszik kinyithatóvá a zárat. Ez ellen nagy keménységű alkatrészeket építenek a zárbetétekbe, ami ugyan nem teszi teljesen lehetetlenné a kifúrást, azonban sokkal bonyolultabbá és hosszabb idejűvé válna a fúrási művelet, és jelentős zajjal is járna.

Finom nyitás, zárfésülés, letapogatás ellen védett hengerzárbetét:

A mozifilmek titkos ügynökeinek közkedvelt módszere: a zárbetétben lévő reteszelő alkatrészeket nem kulccsal, hanem valamilyen speciális szerszámmal mozdítják el, és jutnak be az ajtón. Ennek megakadályozására különleges csapokat helyeznek a zárbetétbe, amelyek több irányban helyezkednek el, és teleszkopikusan reteszelnek, így gyakorlatilag ezzel a módszerrel feltörhetetlenné válik a zár.

Magkihúzás ellen védett hengerzárbetét:

Maghúzáskor egy magas szakítószilárdságú csavart akasztanak a kulcsnyílásba, és kitépik a zárbetét hengerét. Ennek kivédésére a gyártók kemény acélcsapokkal és nagy teherbírású, megnövelt keresztmetszetű zégergyűrűkkel erősítik a zárbetéteket.

Savazás ellen védett hengerzárbetét:

Elméletileg, ha maró anyagot öntenek a zárba a kulcsnyíláson keresztül, a felmarás szabad utat enged a zár kinyitásához. A gyakorlatban azonban kérdéses ennek a zárfeltörési módszernek a sikeressége, mindenesetre a biztonsági hengerzárak savnak fokozottan ellenálló rugóval vannak felszerelve, és a belső szerkezetüket is úgy alakították ki, hogy a beöntött maró anyag nem juthat el a zárbetét belsejébe.

Hengerzár törés ellen védett hengerzár betét:

A hengerzár eltörése a legelterjedtebb betörési technika. A zárbetét két félből tevődik össze, hogy az ajtó mindkét oldaláról nyitható lehessen. Leggyengébb, törhető pontja a középen elhelyezkedő rögzítés, a rotor, reteszvivő. A törés ellen védett hengerzárbetéteket nagy teherbírású acélhíddal szerelik, ami megfelelő tartást biztosít a középső rögzítésnél is, és nem engedi, hogy a zár eltörjön.Kínálatunkban minden védelmi szinthez megtalálhatja a megfelelő hengerzárbetétet!

Mul-T-Lock MT5+ Hengerzár betét

Fúrás, letapogatás, finom nyitás, magkihúzás, savazás és törés elleni védelemmel ellátott. 3 zárási mechanizmussal, teleszkopikus csapokkal, alfa rugóval, hosszanti nútmarással szerelt.

Másolásvédett kulcs (mágneskártyával lehetséges)
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Hengerzár-Betét-Mul-T-Lock-MT5Plus

ismertető >>Mul-T-Lock Interactive Hengerzár betét

Fúrás, letapogatás, finom nyitás, magkihúzás, savazás és törés elleni védelemmel. Úszó (aktív) csap a kulcsban, teleszkopikus csapok biztosítják.

Másolásvédett kulcs (kártya alapján lehetséges)
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Hengerzár-Betét-Mul-T-Lock-Interactive plus

ismertető >>Mul-T-Lock Integrátor Hengerzár betét

Fúrás, letapogatás, finom nyitás, magkihúzás, savazás elleni védelemhez. 7 csap található a hengerben.

Másolásvédett kulcs (kártya alapján lehetséges)
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Hengerzár-Betét-Mul-T-Lock-7x7_a

ismertető >>Mul-T-Lock 7X7 Hengerzár betét

Fúrás, letapogatás, finom nyitás, magkihúzás, savazás elleni védelemhez. 7 csap található a hengerben.
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Hengerzár-Betét-Mul-T-Lock-7x7_a

ismertető >>Elzett 961-X11 Hengerzárbetét

Fúrás, letapogatás, finom nyitás, magkihúzás, savazás elleni védelemmel. Három irányban 11 csap található a hengerben.
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Hengerzár-Betét-Elzett-961-X11Abus Bravus 2000 Hengerzárbetét

A Bravus 2000 a német Abus csúcskategóriájú zárbetétje.

A kulcsok profilja 2030-ig szabadalmilag védett, valamint márkavédelem alatt áll korlátlan ideig.Az új Intellitec rendszer egyrészt kizárja az illegális kulcsmásolást, másrészt kiemelkedő védelmet nyújt a manipulációs nyitási technikák ellen.Az Bravus 2000 hengerzárbetét teljes körű MABISZ minősítéssel rendelkezik, fúrás, letapogatás,törés ellen védett, továbbá „bumping key” elleni védelemmel ellátott.A zárbetétek moduláris felépítésűek, ezért széles méretválasztékban elérhetőek, rendelhetőek gombos, illetve vészfunkciós kivitelben is, valamint azonos zárlattal is.
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

ABUS ABUS Zárbetét ismertető >>Abus D6 Hengerzárbetét

Fúrás, letapogatás, finom nyitás elleni védelemmel. 6 csap található a hengerben.
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Hengerzár-Abus-D6

ABUS ABUS Zárbetét ismertető >>Abus Zolit 2000 Hengerzárbetét

A Zolit 2000 a német Abus gyár magas biztonsági fokozatú zárbetétje. A kulcsok, amelyek ötvözik a hagyományos fogazott, illetve a lapramart kulcsok erényeit 2034-ig védelem alatt állnak, vagyis másolat csak a védőkártya bemutatásával készülhet.A hengerzárbetét teljes körű MABISZ minősítéssel rendelkezik, fúrás, letapogatás, törés, „bumping key” nyítási technika ellen védett. A Zolit 2000 zárbetétek rendelhetőek azonos zárlattal, és gombos kivitelben is.
Rendelkezik MABISZ minősítéssel.

ABUS ABUS Zárbetét ismertető >>Tokoz Pro Hengerzárbetét

Tokoz Pro 300, és a Tokoz Pro 400 zárbetétek a legmagasabb elérhető biztonsági besorolást kapták a Magyar Biztosítók Szövetségétől. Ezt a minősítést elsősorban a különleges, lamellás kialakításnak köszönhetik, ami azt jelenti, hogy a zárbetét működtetését a szokványos rugók és csapok helyett, rozsdamentes acélból készített lamellák végzik. Ebből adódóan védettek gyakorlatilag az összes ismert zárnyitási technika ellen, mint például a letapogatás, valamint az olyan roncsolásos nyitási technikák ellen, mint a zárbetét megfúrása, törése. Emellett a lamellás működtetés szinte kizárja a meghibásodás lehetőségét, és jelentősen megnöveli, a hengerzárbetét élettartamát is.  A zárbetét használata kültéri környezetben sem ütközik akadályba. A Tokoz Pro zárbetétek moduláris felépítésűek ezért szinte bármilyen méretben rendelhetők.  A zárbetétekhez 5 darab kulcs tartozik, melyek másolása kizárólag a mellettük található biztonsági kártya bemutatásával történik. A Tokoz PRO zárbetét családot jelenleg a Pro 300 és a Pro 400 típusok alkotják. A Pro 300 esetében a zárbetét háza cink ötvözetből készült, a Pro 400 esetében pedig acélból. További különbség, hogy a Pro 400 kapott egy plusz 3mm vastag homloklapi védelmet.

TOKOZ Pro Zárbetét ismertető >>


Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!
Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4.

Nyitva tartás:
Hétfőtől csütörtökig: 8:30-17.00
Pénteken: 8:30-16:00

A zárbetéteinket különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:
http://citylock.hu/sct/412570/Zarbetet

Kérdéseit az info@biztonsagtechnika.hu címen is várjuk.

AJTÓCSUKÓ
AJTÓZÁR
BÚTORZÁR
ELEKTROMOS ZÁR
HEVEDERZÁR
LAKAT
SÍKMÁGNES
POSTALÁDA
ZÁRBETÉT
RÓLUNK
ELÉRHETŐSÉG
TÉRKÉP