elzett elzett zárszaküzlet  1035 Budapest, Kerék u. 4.
  06 1 250 1471
 
  info@biztonsagtechnika.hu
TERMÉKEINK
webáruház

Ajtózárainkat különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:

http://citylock.hu/sct/523365/Ajtozar

Ajtózár

Hogyan tudja kiválasztani a rengeteg típus, méret és kivitel közül az Önnek megfelelő ajtózárat? Segítünk eligazodni! Egy bejárati ajtónál és egy belső ajtónál különböző szempontokat kell figyelembe vennie. A biztonsági elvárásokon, a kiváló minőségen túl a tökéletes zárnak az ajtó anyagához, jellegéhez, a használat gyakoriságához és az adott méretekhez, szerelhetőséghez is igazodnia kell.

Általános bevéső ajtózár:

Ezt a zártípust elsősorban faajtókhoz használják. A bejárati ajtók hengerzárbetétes, a szobák és mellékhelyiségek ajtói kulcsos zárral záródnak. Legismertebb változata a panelházi lakásokban elterjedt úgynevezett „Lővér”-zár, illetve a „Soproni” vagy Dose-zár, melyek a régebbi épületek ajtóihoz és a családi házak kertkapuihoz illeszkednek.

Általános bevéső ajtózár DoseÁltalános Bevéső ajtózár Elzett 3420Általános Bevéső ajtózár Elzett 3424Általános Bevéső ajtózár Lővér Kulcsos

Portál ajtózár:

Keskeny zár, leginkább fém (acél, alumínium) vagy műanyag ajtószerkezetben alkalmazható. Kis méretéből adódóan a zárnyelv csak egy fordulatra zárható, de kapható kibillenő vagy kampós zárnyelv-kialakítással is. Mivel csak nagyon keskeny zártszelvénybe építhető, a zár nem képes a kulccsal a kilincsnyelvet hátrahúzni, ezért elektromos zárakhoz és gombos kilincsekhez nem szerelhető.

Portál ajtózár Elzett 3398Portál ajtózár Elzett kampósPortál ajtózár ElzettPortál ajtózár Elzett 3397

Többpontos ajtózár:

Bejárati ajtókhoz készült zár, az ajtó élén végigfutó előlapon további három vagy négy záródási pont található. A kiegészítő reteszek a kilincs felhúzásával záródnak, a kulccsal történő bezárás után pedig a kilincset nem lehet lenyomni. Létezik kulcsemeléses változat is, ahol a kulcs elforgatásával záródnak a reteszek (ez általában gyakori megoldás, ha a külső oldalon nem szeretne kilincset felszerelni).

Többpontos ajtózár Elzett Pentaroll    Többpontos ajtózár Elzett Trilogia

Biztonsági ajtózár:

Jellemzően fém biztonsági ajtókban alkalmazott zár. Több zárási ponttal rendelkezik, és kiegészítő rudazat mozgatására is képes. Ezeknél a záraknál az alapkivitelű kéttollú kulcsos működtetés mellett már a hengerzárbetétes változat is kapható.

Biztonsági ajtózár CR Serrature 2650-28Biztonsági ajtózár import ajtóhozBiztonsági másodzár Mottura

Másodzár:

Kiegészítő védelemhez, egy fő zár mellett alkalmazható. Ennél a zártípusnál nem használható kilincs, mert reteszzárként működik, azaz kulccsal csak egy retesznyelv mozgatható. Normál és portálzár méretben, valamint kulcsos és hengerzáras változatban választható. Ilyen például az Elzett kéttollú kulcsos zár.

 

Másodzár Elzett kéttollú 700Másodzár Elzett 777

Rászegzős ajtózár:

Az ajtó szerkezetének komolyabb átalakítása nélkül is az ajtóra szerelhető zár. Ilyen típusú zárnál nem szükséges az ajtó élében a zár befogadására alkalmas üreget kialakítani. A bevésés helyett itt felcsavarozzák a zárat az ajtó oldalára, és csak a hengerzárbetétnek vagy a kulcsnak szükséges egy megfelelő furatot kialakítani. Könnyű szerelhetősége miatt széles körökben elterjedt, legismertebb változata a régi, piros Elzett pincezár és a gombos felső zár.

Rászegzős ajtózár CR SerratureRászegzős ajtózár Elzett pincezárRászegzős gombos ajtózár Elzett 6784

Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!
Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4.

Nyitva tartás:
Hétfőtől csütörtökig: 8:30-17.00
Pénteken: 8:30-16:00

Ajtózárainkat különböző típus- és méretválasztékban megvásárolhatja Webáruházunkban:

http://citylock.hu/sct/523365/Ajtozar

Kérdéseit az info@biztonsagtechnika.hu címen is várjuk.

AJTÓCSUKÓ
AJTÓZÁR
BÚTORZÁR
ELEKTROMOS ZÁR
HEVEDERZÁR
LAKAT
SÍKMÁGNES
POSTALÁDA
ZÁRBETÉT
RÓLUNK
ELÉRHETŐSÉG
TÉRKÉP